torsdag 26. november 2009

Kjøkken



Kjøkkenet i huset vårt er en litt ugrei nøtt å knekke. Rommet er omtrent kvadratisk, og det er minst ett vindu eller dør på hver vegg. Som det er i dag, vil vi ikke tette igjen noen av dørene. Ei dør går ut til gangen. Kjekt å ha denne når man kommer med matvarer. Ei dør går inn til spisestua. Denne vil vi også helst ha. De to siste er på samme vegg, og går inn til spiskammers og kjøkkeninngang. Her er det mulig at vi skal lage et bad en gang, og da er det dumt å tette disse også.

Kjøkkenet består i dag av en benk på 130cm med vask, benkeskap og to overskap. De som har bodd her har brukt spiskammerset til oppbevaring. Dette fungerte sikkert fint, men hvis vi skal lage bad der en gang i tia, blir det dumt å gjøra seg avhengig av det.

Vi har sitti litt med Ikea sin kjøkkenplanlegger og trur vi har kommi fram til en grei løsning her. Grunnen til at vi ikke flytter hele stasen langs veggen med vinduet er at vi helst vil ha en spiseplass der, så vi kan kikke utover Glomma og jordet mens vi spiser frokost. Vi vil også helst la være å flytte røropplegget, da vi har et begrensa budsjett, tro det eller ei.

Kjøkkenet som det er i dag. Noter de lekre mintgrønne platene og gulvbelegget:


















Plantegning over rommet uten innredning sånn ca. Målene på veggene samt dører og vindu er korrekt:





















Plantegning over kjøkkenet som vi tenker oss at det kan bli. Kjøkkenøya skal stå inntil veggen med en liten utforing, programmet til Ikea ville bare ikke la oss gjøre dette:























To bilder i 3D. Tanken er å legge panelplater på baksia av kjøkkenøya, så det blir den samma overflata der som på veggene:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar