lørdag 21. november 2009

Sandvoll

Sandvoll (gnr 169, bnr 37) er et hus bygd i 1938, og ligger rett utafor Årnes i Nes kommune, Akershus. Her har folk og dyr bodd av og på siden da.
Huset er på snaue 120kvm i halvannen etasje, med full kjeller. Totalt areal er på rundt 190kvm, da kjellerrommene er for lave under taket til å regnes med som bruksareal. I tillegg ligger det et stabbur i to etasjer på rundt 25kvm og et uthus på ca. 50kvm på den 2,4 mål store tomta.
Tomta ligger mellom rv 175 og Glomma, med størsteparten av arealet ut mot et jorde sør for eiendommen.

Høsten 2009 blei eiendommen kjøpt av Benedikte Nilsen Rauan og Lars-Erik Berg, som også er forfatterene av denne bloggen. Her vil vi etterhvert oppdatere med tekst og bilder etterhvert som huset pusses opp. Huset er i relativt god stand. Det trengs nytt kjøkken og bad. Resten er brukbart, selv om det ikke nødvendigvis er vakkert. Mer om kjøkkenet og badet seinere.
I første omgang skal gulvbelegget i kjøkkenet, stua og spisestua rives opp. Som mye gulvbelegg har deler av det et instutisjonspreg. Forhåpentligvis finner vi det samme smalplanka tregulvet som i resten av første og andre etasje, som deretter kan slipes ned og oljes, lutes, såpebehandles, lakkes eller males. Litt usikre på hva vi velger.

Seinere skal vi trolig rive en vegg på rundt 2m mellom stua og spisestua for å åpne opp mellom disse og få en større og luftigere vinkelstue. Vi er litt usikre på om veggen er bærende eller ikke enda, men en kikk på loftet eller i etasjeskilleren vil gi oss svaret på dette.

Bloggen er i første omgang tiltenkt venner og familie som kan tenkes å ville følge med på framdrifta (hvis de da ikke blir taua inn til å hjelpe så ofte at de har full oversikt uansett), men også til informasjon og inspirasjon til folk i samme situasjon.

Noen bilder av eiendommen som den er nå (beklager størrelsen, men jeg måtte ta de fra den digitale versjonen av prospektet, og bildene var ikke så store):









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar