søndag 21. mars 2010

Gulvlegging

Denne helga hadde vi besøk av Benediktes foreldre, som hjalp oss legge lamellgulvet i furu fra Siljan som har liggi i stua og venta i månedsvis. Sten Olav har hatt mer enn en finger med i spillet med dette gulvet, da det var han som fant det på finn.no i romjula.

Vi begynte seint lørdag formiddag, og klokka 19.30 på kvelden var gulvet lagt i spisestua og mesteparten av stua. Hadde noen gode pauser med kaffe og bakverk samt takeaway-pizza, så supereffektive var vi ikke denne første dagen.

Det er utvilsomt å få den første rekka rett som tar lengst tid, for etter det er på plass gikk det slag i slag, og gulvet vokste fort. Sten målte og kappet, Lars-Erik og Sten dunka bitene sammen, mens Benedikte og Bente var lim- og ullpappansvarlige.

Søndag var det resten av stua samt kjøkkenet igjen, og dette gikk også fort unna. Måtte fjerne et gammalt vannrør som sto opp fra kjelleren, da vi ikke trengte dette lengre. Det satt hardt, men med rørtenger fikk vi (vel, mest Sten) det løs. Et par bord måtte skjæres til grunnet andre rør også, noe Sten fikk fint til med stikksaga. Resultatet blei vi veldig fornøyd med. Breie og fine bord med en liten v-fas i skjøtene, og så langt ingen knirk til tross for noe svikt grunnet nivåforskjeller.

Moro å holde på med de store tinga som gulv, tak og vegger, da det går relativt fort, og resultatene blir veldig synlige. Frykter det blir litt mindre moro med listing og utforinger rundt vinduer som følger utover våren.
Neste helg skal vi handle inn og få på noe pigmentert hardvoksolje fra Osmo så gulvet forhåpentligvis varer litt.

Mange takk til Bente og Sten Olav for god hjelp og hyggelig selskap!

Før:


Underveis:


Etter (kjøkken):


Etter (stue):

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar