onsdag 10. mars 2010

Takplater og veggplater på plass!

Det er definitivt fremdeles vinter på Sandvoll. Vi har ikke så mange eksteriørbilder, så her er ett fra en stund tilbake:




Vi har ikke fått gjort stort på noen uker nå, da det hender det skjer andre ting i livet enn oppussing også. Nye takplater og veggplater har riktignok kommi på plass.

Takplatene gikk overraskende greit etter vi fikk spikerpistolen til å fungere mer eller mindre som den skulle. Noe manglende trykk og teknikk gjorde at det gikk veldig treigt i starten. Det tok oss tre ganske korte dager. Dessverre har Smartpanel vært veldig gniene med malinga på disse platene, så vi bestemte oss for å male over et strøk. Spesielt fugene mellom platene er veldig dårlig malt, og til tider skinner det brunt igjennom det hvite. Det blei betydelig bedre på kjøkkenet. I stua og spisestua gjorde vi.. et eller annet feil. Skjoldete og stygg finish gjør at vi må dra over et strøk til. I dagslys denna gangen.

Veggplatene fikk vi opp på tre dager. Stort sett gikk det veldig greit. Hjørnene var utvilsomt utfordrende, ikke minst fordi huset ikke er 100% rett. Fint det finnes akryl! I tillegg var chucken på drillen for liten for hullsagsettet vi kjøpte, så alle hullene til stikkontakter måtte håndborres med bestefar Enoksens håndbor, og deretter spikkes til med en kniv, da hullet til stikkene måtte være litt skråskjært for at platene skulle kunne vippes på plass. Dette gjorde at ting tok litt lengre tid enn det det kanskje kunne ha gjort, men vi blei ferdige til den tida vi hadde planlagt, og vi blei godt fornøyd med resultatet. Blir bra med skjult anlegg!

I stua og spisestua har vi brukt Smartpanel Perlestaff Skagen, og på kjøkkenet har vi ubehandla V-fas. Mye bedre finish på veggplatene enn takplatene.

Mellom spisestue og stue, med den nye drageren på plass. Skal forøvrig kle inn den støttebjelken etterhvert, altså:


Stuekroken:


Benedikte spikker hull til stikkontakter:


Kjøkkenet. Skal rydde opp i de røra der etterhvert også:



Til helga skal vi male, og snart skal det legges gulv!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar