søndag 30. mai 2010

Det nærmer seg...

Siden sist har vi ordnet lufting til loftet, boret oss gjennom ytterveggen og fått på plass lamellventil til ventilatorslangen og vært på loppemarked uten hell. Vi har også endelig fått tapetet på plass. Det var ikke bare moro. Tapetet skulle påføres lim og brettes sammen på midten, for deretter å trekke i 5-7 min. Dette gjør tapetet utrolig skjørt, og det røyk for et godt ord. Uansett, veggen er ferdig, og vi må si vi ble ganske så fornøyde med resultatet, som kan sees på bildet under. I tillegg har vi fått opp noen hjørnelister i samme farge som veggplatene, men disse var ikke på da bildet blei tatt.

Ellers har vi begynt å male golv i 2. etasje. Vi kjøpte for ei tid tilbake Trestjerners gulvmaling i fargene Latte og Balder, og tok første strøket i dag. Finfin maling å jobbe med, håper den er like god i slitestyrke. Resultater i bilder under. Blei spesielt godt fornøyd med gjesterommet, da listene var i lys farge. Dette gjør at rommet ser nesten ferdig ut allerede, og det var en kjempeforskjell fra den mørkerøde fargen golvene hadde fra før.

Kontoret, før og etter et strøk med fargen Latte:


Gjesterommet etter et strøk med fargen Balder:

Neste helg har vi forhåpentligvis fått forblendingsstein, og kan gjøre ferdig pipemurene i stue og spisestue og få på plass ovnene i første etasje. Det er i grunn den siste store tingen som må på plass før vi flytter inn. Etter dette er det mest småflikking igjen, hvertfall når det gjelder stue, kjøkken og soverom. Vi gleder oss!

4 kommentarer:

  1. Så fint det blir! Likte spesielt godt tapeten og listene! Hvor har dere kjøpt tapet?

    SvarSlett
  2. Takk for det! :)
    Det tok litt tid å finne riktig tapet, men jeg er superfornøyd med den vi fant. Tapeten er fra Sandberg, og er kjøpt hos Fargerike Agerup på Majorstua i Oslo. Vi har malt gulvlisten på denne veggen i samme farge som bunnfargen på tapeten, noe vi synes ga et veldig fint resultat. Skal få lagt ut et bilde av dette ved en senere anledning.

    SvarSlett
  3. Glemte forresten å si at blomstermønsteret på tapeten er hentet fra en original tapet fra 1920-tallet. Nok en grunn til at jeg liker den veldig godt, og synes den passer fint til stilen i huset. :)

    SvarSlett
  4. Hei igjen dere! Blir det ikke mer blogging fra Sandvoll? Sjekker innom med jevne mellomrom, men dere har kanskje gitt dere?

    SvarSlett