torsdag 6. mai 2010

Det våres

Snøen er forlengst borte, og i hagen spretter det opp litt av hvert, blant annet disse tulipanene.



I huset går det også framover, og det nærmer seg med stormskritt innflytning. Om det nærmer seg innflytningsklart er en annen sak.

Noe listverk er på plass! Det har vært litt klundrete, og det er en jobb som tar mye tid uten å gi kjemperesultater med en gang, så det er godt å ha fått noe av det unna. En del av det ligger på golvet i 2. etg. og venter på et strøk maling før det skal opp, mens en annen del må vi vente med til vi har tapetsert og kledd inn drageren i stua. Vi kjøpte ubehandla lister dessverre, men det var det vi fant i de dimensjonene og profilene vi ville ha. Benediktes far Sten Olav var jo og hjalp oss med utforinger for en tid tilbake, og nå gjenstår bare sparkling over spikerhøl og et siste strøk maling:






Lars-Erik hadde undervisningsfri uke 17, så han ga seg i kast med sliping av golv med utleiemaskiner fra Maxbo. Planen var å slipe ned de gamle tregolvenei 2. etg. og olje disse, men etter 5 timer med kornstørrelse 40 så gulvet fremdeles sånn ut:



Borda var såpass bua at de heller skulle vært høvla ned enn slipi. I tillegg til maling, virka det som det var flere former for sparkel mellom borda, blant annet noe svart og asfaltliknende. Etter samtale med en som hadde vært borti samme problemstillinga, fikk vi vite at denne formen for sparkel fort kunne gå omtrent hele gulvet igjennom. Vi ga derfor opp, og nå skal golvene males. De andre golvene i 2. etg. ble bare mattslipt.

Kjøkkenet kom også den uka, og vi har så smått begynt å skru det sammen. Å skru sammen skroga gikk overraskende fort, og alle hengslene er på. Til helga satser vi på å kunne skru dem fast til veggene. Da skulle det gå kjapt å hekte på dører.

Helt problemfritt har det ikke vært, da vi tydeligvis ikke har vært helt nøye nok når vi målte opp rommet og planla kjøkkenet i Ikea sin romplanlegger. Benkeskapene på hver side av vinduet går omtrent 5cm inn på vindusposten, så her må vi ordne noen tilpasninger. Benken skal uansettt gå over dette, så det er ingen krise, men allikevel er det en ekstra jobb som må gjøres:




Benedikte og Ingar Berg har fått satt på no bein:


Vi fikk i alle fal skrudd bein på alle skroga, og det var litt moro å se dem plassert langs veggen:




Og her får dere et litt bedre bilde på hvilke farger kjøkkenet faktisk får. Golvet er ikke med, men det har dere sett før:




Forhåpentligvis går det fort til resten av kjøkkenet ser sånn ut også. Så nå er det bare resten av listverket igjen, å kle inn resten av drageren, sette på forblendingsstein på pipa i stua, flytte ovner og lage nye inntak til røykrør i pipa, pusse og male pipa i flere andre rom, male 2. etg., tapetsere, handle møbler.. Godt vi har 6 helger igjen! Hjelpes, bare 6 helger..

3 kommentarer:

  1. Stine Sørhaug7. mai 2010 kl. 11:29

    Så fint det blir:)Vi gleder oss til å komme på besøk:)!!

    SvarSlett
  2. Veldig fin farge på veggene på kjøkkenet! Dere har kanskje skrevet det tidligere, men hvilken farge er der?

    SvarSlett
  3. Vi gleder oss veldig til å få besøk også! :)

    Fargen på kjøkkenet heter S4502-R.
    Tror faktisk ikke vi har skrevet det tidligere.. Er uansett veldig godt fornøyd med den. :)

    SvarSlett